Інтерв'ю гравців, тренерів - 06-07-2012, 05:07 - sasa 155

Вадим Євтушенко: \”Не радив би Безусу змінювати зараз клуб\”

Вадим Євтушенко: \”Не радив би Безусу змінювати зараз клуб\”

Головний тренер полтавської «Ворскли» розповідає про тритижневий підготовчий збір та ділиться враженнями щодо можливих новачків клубу. У центрі нашої уваги також така тема: хто із футболістів, можливо, залишить «Ворсклу».

—  Вадиме Анатолійовичу, як оціните підготовчі збори своєї команди в Ялті?
—  Попрацювали ми добре. Та, мабуть, жоден футболіст не скаже, що він задоволений етапами підготовки до сезону, адже завжди доводиться бігати, віддаючи цьому багато сил. Наші збори винятком не стали. До того ж, вони тривали три тижні, і під кінець гравці трохи втомилися. Доводиться також констатувати, що не всі футболісти були здорові. Зокрема, Олег Бараннік через ушкодження пропустив практично весь збір і приступив до тренувань тільки наприкінці його. Так само виникли проблеми у Сергія Вовкодава, який пропустив останній тиждень. Всі інші, крім збірників, виконали повний обсяг роботи.

—  Що можете сказати про Вадима Мілька та Дмитра Єременка, котрі нині перебувають на перегляді?
—  Обидва футболісти приїхали до нас у Ялту, але провели різну кількість тренувань. Єременко приєднався у передостанній день. Провів одне заняття і зіграв 60 хвилин спарингу. Мілька ми могли оцінювати трохи довше — приблизно тиждень, він так само взяв участь у контрольному матчі. Щодо цих виконавців можу сказати, що вони справляють хороше враження і, цілком можливо, ми підпишемо з ними контракти.

—  До вас на збори приїжджав болгарський захисник Міхаіл Вєнков…
—  Він добре їх провів, доволі непогано проявив себе у захисті. Гравець, безперечно, досвідчений, та, зважаючи на те, що ми про нього чули, розраховували у Вєнкова побачити більше націленості на атаку. Саме в цьому компоненті він нас і не задовольнив, тому контракт вирішили не підписувати.

—  Подейкують, що Євген Селін може змінити команду. Ясність внесете?
—  До Селіна проявляли інтерес київське та московське «Динамо». Наскільки я знаю, росіяни вже відмовилися від ідеї придбання цього захисника, а от представники київського клубу на стадії переговорів. Мені, звісно, хочеться, щоб футболісти такого рівня, як Селін, нікуди не переходили і залишалися у «Ворсклі», але я чудово розумію, що коли виконавець отримує хорошу пропозицію від одного з грандів, його досить складно утримати.

—  Тобто Євген Селін незабаром може перейти в київське «Динамо»?
—  Так, цей варіант цілком реальний.

—  Були чутки, нібито Олексієм Куриловим цікавиться донецький «Шахтар», а ось Роман Безус в одному з інтерв’ю розповідав, що веде перемовини з кількома клубами. Ці футболісти залишаються у «Ворсклі»?
—  Про Курілова нічого сказати не можу. Щодо Романа Безуса — ним також цікавиться київське «Динамо», але я би не радив Ромі змінювати зараз клуб. Йому варто добре подумати, оскільки в «Динамо» на тій позиції, де він грає, дуже кваліфіковані виконавці. Тим паче, уже й нові обличчя з’явилися цього літа, відповідно Безусу буде складно пробитися до основи. Гадаю, він все­-таки залишиться у «Ворсклі».

Ярослав ЛЕХ,

газета \”Український футбол\”.

Погода